Aanbod

Voor lichaamsgerichte therapie en holistische massage in Leiden kun je in mijn praktijk terecht. Het aanraken gebeurt met volle aandacht en dat geeft zekerheid, rust en energie. 

Holistische massage in Leiden 

De holistische massage neemt je mee van je hoofd naar je lijf en van je lijf naar zijn. Dan ben je bewust aanwezig en kun je luisteren naar je lichaam, je hart en je ziel. Want je bent het allemaal.

Bij deze massage bespreken we eerst tijdens de intake wat er bij je speelt. Aan de hand daarvan staan we stil staan bij die plekken in je lichaam die om aandacht vragen.

Bij het masseren wordt een mix van grepen, schud- en strijktechnieken gebruikt, soms gecombineerd met diepere spier- en weefselmassage.  Ook worden technieken uit andere disciplines ingezet, afhankelijk van wat op dat moment nodig is.

De producten die worden gebruikt, zoals massage- en etherische oliën, zijn altijd van natuurlijke oorsprong en hoogwaardige kwaliteit.

Lichaam en geest komen weer in balans!

Lichaamsgerichte therapie met Rebalancing 

Rebalancing gaat over het hervinden van de balans tussen je lichaam en geest, je hart en ziel. Met behulp van lichaamsgerichte therapie maak je in drie tot vijf sessies kennis met de wijsheid van je lichaam. Het lichaam draagt alle bewust en onbewust opgedane ervaringen met zich mee. Precies daarom is jouw lichaam zo’n bijzonder geschikte ingang om deze balans te herstellen.

Voor wie

Ben je nieuwsgierig naar wat je lijf jou te vertellen heeft? Verlang je naar innerlijke rust of persoonlijke groei? Dan is rebalancing passend voor jou.

Rebalancing is behulpzaam bij spanning gerelateerde fysieke klachten, emotionele vragen, stress en burn-out en het verwerken van aangrijpende gebeurtenissen die vroeger of later in je leven hebben plaatsgevonden. 

Werkwijze

Mijn werkwijze wordt gedragen door Aandacht, Aanwezigheid en Aanraking.

Aandacht

Vanaf het prilste begin van ons leven hebben we geleerd angst, verdriet, woede of verlangen te ontkennen en te onderdrukken. We vermijden niet alleen fysieke pijn maar ook emotionele pijn. Je probeert niet te voelen en gaat je adem inhouden.

Daarmee stop je een deel van jezelf weg dat eigenlijk om jouw aandacht vraagt. Door hier bewust naar toe te ademen, breng je er de aandacht naar terug. Hierdoor kom je opnieuw in contact met de ontkende of onderdrukte ervaring of emotie. Het op deze manier bewust worden van de in je lijf opgeslagen emotie of ervaring en de mogelijke expressie daarvan, brengen ruimte en levendigheid in een gebied waar eerder spanning was. Omdat we geleerd hebben dat juist niet te doen, word je daarbij begeleid tijdens de sessie.     

Where attention goes, prana flows. Yoga term.

Aanwezigheid

Zelfonderzoek en meditatie helpen meer aanwezig te zijn in het moment.

Bij een zelfonderzoek neem je de tijd om ongestoord waar te nemen wat er in je lichaam te ervaren is. Wat is de gevoelde ervaring op dit moment?

Meditatie of een eenvoudige ‘bodyscan’ helpen om te ontspannen, je lijf te voelen en om in contact te komen met een diepere laag van je bewustzijn. Dit kan gelegenheid geven jezelf anders waar te nemen dan in de hectiek van alle dag.

Zelfonderzoek en meditatie bieden inzicht in gewoonten en patronen die, vaak onbewust, je leven beïnvloeden en beperken.

Presence is the state of consciousness of being in the only moment there ever is, the now. Eckhart Tolle.

Aanraking

Aanraken is een korte weg naar voelen. Respectvolle aanraking van het lichaam brengt ontspanning en vertrouwen. En andersom, vertrouwen brengt ontspanning. In die ontspanning worden niet alleen huid, spieren en bindweefsel aangeraakt, maar word ook jij, de mens die in dat lichaam huist, aangeraakt.

Respectvol aanraken stimuleert het zelfhelend vermogen. Ik nodig je uit deze wijsheid van je lichaam te ontdekken.

The body says what words cannot, Martha Graham

Sessie

In de eerste sessie starten we met een kennismaking en bespreken we wat je bezighoudt en waaraan je wilt werken. Dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn. Daarbij gaan we uit van wat actueel en belangrijk is. Een Rebalancingsessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Aangezien duurzame verandering tijd nodig heeft, is het zinvol om drie tot vijf sessie te doen. Daarna evalueren we wat het je heeft gebracht en waar je belangstelling naar uit gaat.

Zwangerschapsmassage in Leiden

Mijn collega Martien Boom verzorgt holistische zwangerschapsmassage in Leiden in dezelfde praktijkruimte in de Plek, in Leiden.