Over Jan

Leven in verbinding met je ziel en vanuit je hart

Hallo, ik ben Jan de Groot, mijn passie voor massage is eind jaren tachtig ontstaan. Ik ontdekte hoe belangrijk aanraken is voor een mens en volgde een aantal cursussen Rebalancing en massage in Leiden. Toch zou ik pas twintig jaar later, rond 2008, het masseren weer oppakken en een vast onderdeel van mijn leven maken. Sinds 2013 ben ik gecertificeerd holistisch masseur. De opleiding hiervoor volgde ik bij de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Toen is de basis gelegd voor de pijlers van mijn huidige werkwijze; Aandacht, Aanwezigheid en Aanraking.

Momenteel doe ik met heel veel plezier het laatste jaar van de HBO opleiding tot Rebalancer bij het Rebalancing Centrum Nederland. Rebalancing is mijn weg naar binnen geweest. Daarbij kwam ik emoties en ervaringen in mijzelf tegen waarvan ik niet wist dat die er (nog) zaten. Ik ontdekte patronen waar ik mij niet bewust van was en die wel invloed hadden op de keuzes die ik in mijn leven maakte. Het leren luisteren naar mijn lichaam heeft me ruimte en vrijheid gebracht. Eigenlijk werd ik gewoon meer mijzelf.

De ervaringen die mij hebben geholpen om die weg naar binnen te vinden, wil ik graag met je delen. Dat doe ik tijdens de sessies in mijn praktijk voor Aanraking en Bewustzijn.

Rebalancing en het oude Egypte

Af en toe bezoek ik de tempels van het oude Egypte. Bij sommige verbleef ik langere tijd. Dan valt de tijd weg en wordt de sluier tussen het spirituele en het aardse heel dun. De ervaringen in Egypte en Rebalancing sluiten voor mij naadloos op elkaar aan ‘Leven in verbinding met mijn ziel en vanuit mijn hart.’

Graag nodig ik je uit voor een sessie om te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf.

Je bent van harte welkom!

Opleiding en training

  • Opleiding tot Rebalancer, Rebalancing Centrum Nederland, 2022 -heden
  • Lomi Lomi, Willem Giezeman, 2020
  • Muscle Specific Deep Tissue Brian Utting, 2017
  • Leergang Teamcoaching, Intercoach, 2017
  • Energy and Emotion in Massage and Bodywork, Robert Henderson, 2015
  • Healing opleiding, Trance Art, 2014
  • Jaartraining Holistisch Masseur, Akademie voor Massage en Beweging, 2013
  • Medische basiskennis, Akademie voor Massage en Beweging, 2013
  • Conscious Mind Training, Trance Art, 2011, 2012
  • Cursussen Rebalancing, Leiden, 2009, 2010